Totul se da peste cap ! O mamica din Satu Mare se revolta: „Unde e logica ?”

Așa cum este și firesc în conditiile date, în care directiile de urmat venite de sus (cum se spune), adică de la nivel de ministere, nu fac decât sa incurce și mai mult situația, oricum, destul de imbarligata la inceputului de an scolar, părinții își pun o groaza de întrebări.

Cum va fi prima zi de grădinița … de școala ? „Cum explic unui copil căruia i-am repetat atat timp ca nu e voie sa plece cu un strain, ca acum e ok, străinul asta e unul friendly care te duce in grădiniță?!” se întreabă o mamica din Satu Mare. Intrebarea este fireasca, în conditiile în care se încălca niște principii care pana mai ieri faceau partea din ordinea vieților noastre.

O mamica din Satu Mare își expune temerile în fata a ceea ce îl așteaptă pe copilașul ei (și cu siguranța, nu este singura mamica, care își pune întrebări):

Care mai e oare, in ziua de azi, rostul grădiniței?!

Acomodare=lasati copii in curte/la poarta ca de acolo ii preia cineva!

Bun bun, cum explic unui copil căruia i-am repetat atat timp ca nu e voie sa plece cu un strain, ca acum e ok, străinul asta e unul friendly care te duce in grădiniță?!

Unde e logica in mintea unui copil de 3 ani, care e luat de cineva complet necunoscut de langa parintele lui?!

Socializare= nu e voie sa te joci cu nimeni altcineva si nu ai voie sa imparti jucariile.

Muncesc si bat din gura in fiecare zi pt a învață copilul ca trebuie sa împartă cu cei din jur jucariile pt ca apoi sa ii spun: la grădiniță nu e voie sa împărți cu ceilalți, nici măcar sa te joci cu ei!

Unde e logica in mintea unui copil de 3 ani care trăiește pt a se juca, copil care învață prin joc si joaca?!

Mâncăm sănătos = nu e voie cu fructe sau alte perisabile in pachetel!

Dragi domni si doamne care ati făcut această regulă, cu ce putem să ne hranim copiii?!

Unde e logica in mintea unui copil de 3 ani cand își desface pachetelul si in loc de un fruct are o ciocolată (ca doar aia nu e perisabila) iar eu ca părinte până acum i-am cântat într-una cat sunt de bune si sanatoase fructele si cât sunt de nocive dulciurile!

Siguranță si acomodare= nu e voie sa te iau in brate, fugi la tine in scaun ai calmeaza-te! Doua3 săptămâni mergi la grădiniță, 2-3 stai acasă!

Cum vor oferii cadrele acel sentiment de siguranță, empatie, dragoste sau liniște daca nu pot îmbrățișa un copil care plânge dupa mama lui, un copil care s-a lovit, un copil care are un moment de oboseală, un tantrum sau o supărare?!

Unde e logica un mintea unui copil de 3 ani care nu poate fi îmbrățișat, copil care se simte abandonat?!

Sa nu mai vorbim de acomodare, pe cand copilul începe să se familiarizeze cu grădinița…..puf….stai acasă două săptămâni si apoi o luam de la capat!

Sunt curioasă dacă s-au consultat psihologi si sociologi când s-au facut aceste reguli si s-au luat aceste decizi!?

Ce impact emotional au toate acestea asupra copilului, atât pe termen scurt cât si pe termen lung!? Si aici vb de copilul mic care merge pt prima oară la creșă sau la grădiniță!!!!

Noi ca părinți cu joburi de N ore pe zi, cum vom gestiona un program hibrid in care copilul ba merge la grădiniță, ba sta acasă?!

Ei, copiii cum vor învăța sa iubească grădinița?!”, scrie mamica din Satu Mare pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.