Supermarket din Satu Mare amendat cu 10.000 de lei

În această perioadă au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.200 lei.

Dintre acestea amintim: o amendă contravențională în valoare de 10.000 lei la un Supermarket, din localitatea Satu Mare – pentru manipularea produselor alimentare cu în călcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor; 1 – amendă contravențională în valoare de 1.200 lei – 1 Magazin Alimentar, din localitatea Hrip – pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare destinate comercializării și 8 avertismente – pentru 8 producători particulari, din Piețele Agroalimentare din localitățile Satu – Mare – 3, Carei – 2, Negrești Oaș – 2 Tășnad – 1, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor.

În urma acțiunilor de control, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și apoi confiscată, cantitatea de 13,0 kg specialități produse alimentare, în valoare de 269,5 lei. Produsele alimentare confiscate, au fost denaturate și dirijate spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județ.

Având în vedere evoluția pe teritoriul României a pestei porcine africane, așa cum am mai informat, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc, precum și produsele din carne care conțin carne de porc nu pot face obiectul transportului particular către alte State Membre, dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 1211 / 2020, privind măsurile zoo sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite State Membre ale UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.