Satmareanca declarata mama naturala a fiicei sale după 12 ani de la naștere

Mama unei fete de 12 ani a fost înlocuită în documente din cauza unei „încurcături teribile” la naştere. Mama naturală a fetei a declarat că în durerile naşterii a încurcat buletinul cu al unei alte femei.

Printr-un proces deschis în septembrie 2019 la Judecătoria Negreşti-Oaş, mama unei fete de 12 ani a cerut să fie declarată mamă a copilei, întrucât în certificatul de naştere al fetei figurează o altă femeie. În cererea de chemare în judecată, reclamanta a arătat că în 2008, în timp ce era în ambulanţa care o ducea spre spital a născut o fetiţă.

Femeia a mai arătat că atunci când au luat-o durerile naşterii a luat, din greşeală, buletinul unei alte femei cu care locuieşte în casă, producându-se o „teribilă încurcătură”. Practic, medicii au completat fişele medicale trecând în dreptul mamei numele din buletinul pe care l-au primit, fata primind şi numele de familie al femeii din buletin. Femeia care a deschis procesul a declarat că ea este mama naturală a fetei, tot ea fiind şi cea care a crescut-o timp de 12 ani, împreună cu soţul său. Femeia a mai arătat că din cauza încurcăturii create, fata a ajuns la 12 ani să nu aibă documente de identitate, să nu frecventeze şcoala, să nu beneficieze de acolcaţie şi să nu aibă medic de familie.

Înainte de pronunţarea sentinţei s-a realizat şi testul ADN care a arătat că „probabilitatea ca reclamanta să fie mama biologică a minorei este de 99.99%, confirmându-se astfel o relaţie de înrudire de necontestat”.

Instanţa apreciază că, pe de o parte, urmare a probatoriului administrat, reclamanţii au făcut dovada faptului că în societate/comunitate copilul este recunoscut ca aparţinându-le, respectiv au dovedit faptul că prin comportamentul lor faţă de minor, îngrjindu-se de creşterea şi educarea lui, copilul se comportă faţă de aceştia ca fiind părinţii săi. Pe de altă parte, instanţa constată că reclamanta a făcut dovada atât a sarcinii şi a naşterii unui copil cât şi a identităţii copilului născut de ea cu copilul cu privire la care a fost promovată prezenta acţiune”, se arată în sentinţa Judecătoriei Negreşti-Oaş.

Sursa: www.adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.