S-a infiintat Poliția pentru Siguranța Scolara. Ce atributii va avea ?

In cadrul Poliţiei Române a fost înfiinţată Direcţia pentru Siguranţă Şcolară, care va fi alcătuită din 270 de poliţişti, anunța ministrul de Interne, Marcel Vela.

Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying.

Am ordonat prin Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 1842 din 8 septembrie înfiinţarea, în cadrul Poliţiei Române, a Direcţiei pentru Siguranţă Şcolară”, a anunţat Vela.

Vela a spus că Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată din 270 de poliţişti.

Poliţia Siguranţă Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor şi a cadrelor didactice. Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying, şi actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolii, cât şi în proximitatea acesteia. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ”, a explicat ministrul de Interne.

În cadrul unei postari făcute astăzi pe Facebook, oficialul se adreseaza tinerilor:

Dragii mei tineri,

Mereu am susținut că viitorul este al vostru, dar el trebuie să fie frumos și sigur.

Trebuie să ne adaptăm schimbării și să conștientizăm faptul că lumea devine din ce în ce mai dinamică, digitală și globalizată. Am înființat Poliția pentru Siguranță Școlară, așa cum am promis la începutul mandatului, pentru a-i găsi pe cei care vă fac rău și a vă proteja, oriunde vă aflați. Vă provoc să îmi răspundeți printr-un video sau o postare în care să dați tag paginii mele și paginii Ministerului Afacerilor Interne. Îmi doresc foarte mult să primesc în filmările sau în postările voastre păreri sincere și sugestii pentru noua structură a MAI, unde vor lucra, strict pentru voi, 270 de polițiști”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.