S-a aprobat ! Vezi după care scenariu se merge la școala, în fiecare unitate de invatamant din judetul Satu Mare

Astăzi, 10 septembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 23 privind aprobarea scenariului de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020 – 2021 în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Scenariile de funcționare au fost adoptate de către Consiliile de administrație ale fiecărei unități de învățământ în parte și au fost aprobate de către Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și avizate de către Direcția de Sănătate Publică Satu Mare.

Scenariul adoptat este pentru începerea anului școlar și se actualizează săptămânal sau ori de câte ori situația o impune.

Lista cu scenariile aprobate poate fi consultata accesand următorul link:

https://sm.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/32/2020/09/Anexa-Hot-23.pdf).

În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.