Papa Francisc: „Plăcerea culinară şi cea sexuală sunt pur şi simplu de natură divină”

Suveranul Pontif, liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume, Papa Francisc, consideră că plăcerea culinară şi cea sexuală „sunt pur şi simplu de natură divină”. Declarația a fost pusa pe hârtie intr-un volum de interviuri publicat miercuri în Italia.

Plăcerea vine direct de la Dumnezeu, ea nu este nici catolică, nici creştină, sau altceva, este pur şi simplu divină”, a subliniat papa Francisc. „Plăcerea de a mânca ne foloseşte pentru a ne păstra sănătatea mâncând, la fel cum plăcerea sexuală este făcută pentru a face iubirea să fie mai frumoasă şi pentru a garanta perpetuarea speciei”, a precizat Suveranul Pontif.

Noul volum ce conţine trei interviuri, se intitulează „Terra Futura, Conversaţii cu papa Francisc despre ecologia integrală” şi a fost redactat de fondatorul „slow food” – concept creat în anii 1980 pentru a se opune alimentaţiei de tip „fast food”.

Cartea este centrată pe viziunea extrem de socială a papei Francisc asupra ecologiei, evidenţiată şi în enciclica sa „Laudato Si”, publicată în 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.