Teatrul de Nord deschide stagiunea de interior cu premiera „De la km. 0”

Trupa „Mihai Raicu” a încheiat zilele trecute programul „curtea cu teatru”, prima stagiune de vară în aer liber, care a oferit publicului cele mai îndrăgite titluri din repertoriul ultimilor ani. 25 de spectacole pentru copii și adulți s-au jucat în fiecare weekend în curtea Muzeului de Artă și curtea teatrului, iar în paralel au început pregătirile pentru noua stagiune.

De la km. 0”, prima premieră a stagiunii 2020/2021 la Teatrul de Nord Satu Mare, este un spectacol bilingv, realizat de cele două trupe ale teatrului, și are la bază textul „4 piesuțe politice despre dușmani” de Székely Csaba, regizorul Andi Gherghe selectând 3 dintre acestea.

Din distribuție fac parte actorii: Ioana Cheregi, Frumen Gergő, Keresztes Ágnes, Raluca Mara, Moldován Blanka, Poszet Nándor, Andrei Stan și Sergiu Tăbăcaru. Costumele sunt create de Cristina Milea, muzica compusă de Moldován Blanka, versurile de Andrei Stan, coregrafia Szábo Franciska.

În perioada 11-13 septembrie, de la ora 19.00, cele trei scene sau „piesuțe” care compun spectacolul „De la km. 0” („Băi, animalelor”, „Caruselul ”, „Viață sau Marte!”) ies în oraș și pot fi văzute în Grădina Romei, Parcul Liniștii și Parcul UFO.

Premiera va avea loc vineri 18 septembrie, în Sala Mare a Teatrului de Nord, de la ora 19.00.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.