Spatiile de joaca din parcuri, „bombe cu ceas” ! Ce spune o mamica din Satu Mare ? (Foto)

Conditiile oferite copiilor, în spatiilor de joaca din Cartierul Solidaritatii (și nu numai), lasa mult de dorit. Copilasii sunt „panditi” la fiecare pas de câte o accidentare, pe aparatele de joaca distruse.

Desigur, nu este singurul spațiu de joaca „cu probleme” din oraș, însă cazul de mai jos ne-a fost semnalat de curand de o mamica din Satu Mare. Un copilas era cât pe ce să se rănească foarte grav, după ce și-a prins piciorul intre scandurile rupte ale unui aparat de joaca. Parcul în cauza se găsește pe strada George Calinescu din Cartierul Solidaritatii.

Saturati pana peste cap de conditiile precare, părinții amenința ca vor da Primaria Satu Mare în judecată, dacă situația nu se remediaza.

Siguranța copiilor în spațiul de joacă din cartierul Solidarității, strada George Călinescu, este compromisă. Astăzi (luni, 7 septembrie – n.r.), copilul meu, și cu siguranță nu e singurul, și-a prins piciorul între fâsiile de lemne rupte. Prin urmare, sesizez Primăria Municipiului Satu Mare în vederea luării unor măsuri și repararea spațiului de joacă. În caz de accident grav, nu ne vom opri doar la sesizări, ci vom ataca Primăria SM în instanță și nu e dificil de înțeles ca vom avea câștig de cauză și pretenții pecuniare pe măsură. Dreptul la un mediu sănătos și la protecție, în special în ceea ce ii privesc pe copii, este încălcat !!!”, spune mamica din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.