Ești pacient vindecat de COVID ? Vino, doneaza plasmă !

Vino, doneaza plasmă și salveaza viețile celor care se luptă cu acest virus. Poate eşti singura șansă a celor bolnavi de COVID-19 aflați în stare gravă sau critică la ATI.

Institutia Prefectului în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică și Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare inițiază o campanie de donare de plasma pentru salvarea vietii pacienților critici COVID-19 din secțiile Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Ne adresăm tuturor pacienților vindecați de COVID-19 cu rugămintea de a dona plasmă pentru a salva viețile celor care se luptă cu acest virus și care sunt în stare critică. Plasma recoltată de la un singur pacient declarat vindecat de COVID-19 poate fi administrată prin transfuzie altor trei persoane!” este mesajul conducerii Institutiei Prefectului.

Cum funcționează ? O persoană care face boala COVID-19 dezvoltă anticorpi la coronavirus, aceștia fiind stocați în plasmă. Astfel, din sângele persoanei vindecate se poate extrage plasma, acea parte lichidă a sângelui care transportă prin organism proteine, nutrienți sau apă. Ulterior, plasma este folosită prin transfuzie la alți pacienți bolnavi.

Donarea de plasmă se face în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare str. Ravensburg (lângă Serviciul Judeţean de Ambulanţă), prin programare telefonică, la numărul de telefon 0361.881.202, de luni până vineri, între orele 08,00 și 12,00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.