Preotul care se jura pe gargara cu apa sarata și tuica pentru a învinge COVID-ul, a fost diagnosticat pozitiv

Calistrat Chifan, părintele care le recomanda enoriaşilor să facă gargară cu apă şi sare şi să folosească agheasmă, ţuică şi albastru de metil pentru a preveni îmbolnăvirea cu Covid-19 , a anunţat că a fost infectat cu SARS-CoV-2 şi că se află în spital.

Eu sunt precaut, dar am altă părere, am altă viziune asupra acestei probleme. Am văzut foarte mulţi oameni care au ajuns să intre într-o panică nebună de această problemă a vriusului, deci efectiv au devenit isterici ca să folosesc un cuvânt simplu. (…) Eu pe toate băbuţele mele le-am învăţat, pe cele mai în vârstă – şi am în vârstă, vorbesc de 92 de ani, de 93 de ani – ele vin în fiecare miercuri la maslu şi zic: «Nu te-ai întâlnit cu COVID-ul?» «Nu, că am făcut ce mi-aţi spus!» Şi ce le-am spus? Nişte măsuri de igienă foarte simple: în fiecare dimineaţă, prânz şi seara gargară cu apă caldă şi sare ca să se cureţe zona bucală pentru că sarea e cel mai bun dezinfectant bătrânesc”, declara preotul în a doua jumătate a lunii iulie, intr-o emisiune.

În urmă cu puțin timp, preotul a anunţat pe Facebook că a fost infectat cu SARS-CoV-2.

Am să vă reamintesc, că o tuse seacă, forţată şi necontrolată a pus stăpânire pe sistemul meu respirator, de aceea am luat decizia cu prezentarea la spital de bună voie. Fără simptome specifice, de virus Covid 19, luni la analiza sângelui s-a confirmat testul ca fiind pozitiv. Diagnosticul este sub controlul specialistului, doamna doctor profesor de la Spitalul Infecţioase-Iaşi, sunt bine, sunt sub tratament cu antibiotice, sunt în rezerva spitalului, sub monitorizare şi repaus, nu este absolut nici o conspiraţie, totul este cât se poate de normal, în câteva zile voi fi la chilie, după decizia specialistului cu tratamentul efectuat conform protocolului de spitalizare. Probabil, pare puţin dificil, faptul că 10 sau 12 zile trebuie voi avea repaus şi distanţă faţă de credincioşi, dar astea sunt regulile igienico-sanitare”, le-a transmis preotul urmăritorilor săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.