Ludovic Orban: Şcoala începe pe 14 septembrie, nu pe 1 octombrie

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că şcoala va începe pe 14 septembrie, nu pe 1 octombrie, aşa cum circulă diferite scenarii.

De unde aţi scos acest scenariu? Se transformă în ştire ceva care nu e o ştire? Mi se pare ciudat. Am spus că au fost puncte de vedere exprimate de medici epidemiologi, ca urmare a anchetelor epidemiologice, care au constatat că mulţi dintre cei infectaţi se întorceau din sejururi. Şi că sunt puncte de vedere legate de faptul că ar trebui consumată boala într-o perioadă”, a precizat, sâmbătă, premierul Ludovic Orban.

Seful Guvernului a declarat că nu au fost discuţii oficiale privind amânarea deschiderii noului an şcolar, dar că aşteaptă punctul de vedere al grupurilor organizate ale medicilor.

Dar nu s-a luat nicio decizie, am spus. Nu s-a discutat oficial la nivelul guvernului, aşteptăm punctul de vedere al grupurilor organizate ale medicilor specialişti în domeniu şi în funcţie de asta vom anunţa, dacă e ceva de anunţat”, mai spune premierul.

Declaraţiile vin în contextul în care premierul a declarat vineri că nu exclude posibilitatea ca elevii să vină la cursuri abia pe 1 octombrie, iar primele două saptămâni să fie de școală on-line.

Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, a declarat Ludovic Orban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.