S-au afisat rezultatele finale la Bac ! Rata de promovabilitate 28,10%

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat au fost afișate astăzi, 5 septembrie, în centrele de examen și pe pagina web www.bacalaureat.edu.ro .

În județul Satu Mare, rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 28,10%, în creștere cu 1,55%, în raport cu rata de promovare generată de rezultatele inițiale.

Au fost depuse 155 de contestații, defalcate astfel: proba Ea) – 58, proba Eb) – 4, proba Ec) – 49 și proba Ed) – 44. La toate cele 155 de lucrări contestate, notele au fost modificate (prin creștere sau micșorare).

Au promovat examenul în această sesiune 127 de candidați (cu 7 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor). Dintre aceștia, 87 candidați provin din promoția curentă, iar 40 de candidați provin din promoțiile anterioare.

Rata de succes pentru promoția curentă a crescut la 31,64% (de la 30,91% – înainte de contestații), în timp ce pentru promoțiile anterioare, ponderea candidaților promovați este de 22,6% (19,77% înainte de soluționarea contestațiilor).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.