Poliţist, târât cu maşina de un şofer beat şi fără permis

Un bărbat de 36 de ani, cetăţean maghiar a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, după ce l-a târât cu maşina pe poliţistul rutier care l-a oprit pentru un control de rutină în trafic.

Bărbatul, care circula la volanul maşinii băut şi fără permis, a fost prins la foarte scurt timp, la aproximativ 7 km de locul producerii evenimentului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, spune ca incidentul s-a produs vineri, în jurul orei 14. Poliţistul, un agent de circulaţie în vârstă de 51 ani din cadrul Serviciului Rutier Bihor, dirija traficul rutier pe DN19, la coborârea de pe proaspăt finalizata autostradă din apropierea localităţii Biharia, în timpul ceremoniei de inaugurare a acesteia.

Bărbatul se afla la volanul unui Peugeot şi circula pe DN19, din direcţia Satu Mare spre Oradea, când agentul rutier i-a făcut semn să oprească maşina. Şoferul a şi tras pe marginea drumului, însă doar pentru câteva clipe după care s-a pus în mişcare încet, moment în care polițistul, ca să-l determine să oprească, i-a pus mâna pe braț, prin geamul de la portiera stânga față, care era coborât.

Şoferul și-a continuat, însă, deplasarea, mărind viteza, iar poliţistul s-a dezechilibrat şi, în cădere s-a prins cu mâna de volanul autoturismului. Bărbatul nu a oprit autoturismul nici în acel moment, târându-l pe poliţist pe o distanţă de aproximativ 2-3 metri, pe şosea, până când acesta a dat drumul volanului, rostogolindu-se pe şosea.

Din fericire, agentul rutier a scăpat cu leziuni uşoare.

Fugarul a oprit autoturismul în trafic la circa 7 km de locul producerii evenimentului. Şoferul a fost identificat ca fiind un bărbat de 36 de ani, din Ungaria, cu reședință în Oradea. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că acesta nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi, mai mult, era băut: în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că are o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.