Secţiunea dintre Biharia şi Borş a autostrăzii A3, inaugurata (Foto)

Secţiunea dintre Biharia şi Borş a autostrăzii A3, noul punct de trecere a frontierei dintre România şi Ungaria, numit Borş II, dar şi porţiunea de autostradă M4 cu care sectorul românesc face conexiunea, au fost inaugurate astăzi, 4 septembrie, în prezenţa mai multor oficialităţi din cele două state vecine.

Guvernul României este reprezentat de miniştrii Bogdan Aurescu (Externe) şi Lucian Nicolae Bode (Transporturi).

Acest tronson al A3 se întinde pe doar 5,35 kilometri, din zona Biharia şi până la ieşirea din ţară. Astfel, şoferii vor putea să urce pe autostradă din România în dreptul localităţii Biharia şi îşi vor continua călătoria pe şoseaua în regim de autostradă până la legătura cu autostrada M4 de pe teritoriul Ungariei, după trecerea graniţei.

Lucrările la tronsonul Biharia – Borş al autostrăzii Transilvania au fost executate de asocierea formată din Trameco SA, Vahostav SA, Drumuri Bihor, Drum Asfalt şi East Water Drillings şi au costat 145.663.083,37 lei fără TVA, potrivit CNAIR. Aceeaşi asociere urmează să lucreze pe tronsonul Biharia – Chiribiş al autostrăzii, unde lucrările au fost începute în urmă cu 15 ani de Bechtel, dar n-au fost finalizate.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.