Nereguli la depozitarea deseurilor în judet. Amenzi în valoare de 300.000 de lei !

In perioada 24 iunie -14 august, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a verificat stadiului de gestionare a deșeurilor municipale și a stării de salubrizare a localităților.

În acest sens s-au verificat: existența serviciilor de salubritate la nivelul UAT-urilor din județ, stadiul implementării sistemelor de colectare separată, a existenței punctelor de colectare și dotarea acestora, a modului de utilizare a acestor puncte de către generatorii de deșeuri (inclusiv de către populație), trasabilitatea deșeurilor municipale de la generator la valorificare/eliminare, a modului de îndeplinire a obligațiilor administraților publice locale potrivit legislației actuale, în domeniul gestionării deșeurilor municipale.

Au fost efectuate 65 de controale, în urma cărora au fost aplicate un număr de 50 de sancțiuni contravenționale, din care 23 de sancțiuni „Avertisment” și 27 de amenzi, în cuantum total de 300.000 de lei. Au fost de asemenea impuse măsuri legale pentru remedierea neconformităților constatate, inclusiv pentru salubrizarea celor 8 zone, identificate cu depozitări necontrolate de deșeuri municipale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.