Guvernul decide astăzi data alegerilor parlamentare

Guvernul va discuta în ședința de astăzi, 3 septembrie, la ora 18.00, pachetul legislativ pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie.

Pachetul legislativ necesar organizării scrutinului va fi adoptat în şedinţa de astăzi. Vorbim de un pachet de hotărâri de Guvern prin care vom adopta data alegerilor, al doilea, privind calendarul acţiunilor necesare procesului electoral şi hotărârea privind alocarea sumelor necesare bugetului cât şi măsurile care vor fi luate pentru a se desfăşura procesul în condiţii bune. Astăzi sunt programate a fi adoptate aceste hotărâri pentu că, de luni, vom intra în calendarul organizării acestui proces electoral. Nu avem finalizată partea de costuri. Va fi mult inferior costului alegerilor locale pentru că nu mai avem birourile de circumscripţie locale”, a declarat președintele AEP, Constantin Florin Mituleţu-Buică.

Parlamentul a stabilit că alegerile pot fi organizate cel mai târziu în 15 martie 2021, dar nu mai devreme de 6 decembrie 2020, iar data scrutinului va fi stabilită printr-o lege organică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.