Se reiau lucrările pe „Autostrada Codrului”

Consiliul Județean Satu Mare reia lucrările de modernizare a drumului județean DJ 193A, lucrări sistate ca urmare a intrării în insolvență a firmei constructoare, Tehnic Asist SRL.

Punem astfel punct calvarului generat de starea precară a drumului județean care face legătura între Satu Mare-Amați-Rușeni-Tătărești-Homorodu de Jos-Homorodu de Mijloc-Homorodu de Sus-Solduba-Hodișa-Socond-Rătești.

Firma Tehnic Asist a semnat un contract cu un alt operator economic care are capacitatea tehnică și financiară de a finaliza lucrările de reabilitare – firma ARL Cluj, care face parte din grupul austriac Strabag. La rândul ei, conducerea Consiliului Județean Satu Mare a semnat cu firma Tehnic Asist un act adițional la contractul de modernizare, prin care acceptă ca și subcontractant firma ARL Cluj, ca urmare a îndeplinirii criteriilor de calificare și selecție.

Mă bucur că după îndelungi demersuri reușim să punem capăt disconfortului creat de starea precară a acestui drum și că locuitorii acestui tronson vor beneficia de o infrastructură rutieră modernă. Le mulțumesc în același timp celor care au înțeles dificultatea derulării acestui contract și care au avut încredere că vom găsi o soluție potrivită, astfel încât să evităm o nouă licitație care ar fi prelungit termenele de finalizare a lucrării. Fiind vorba despre un sector de drum care prezintă o importanță majoră pentru cetățenii județului, dar și pentru cei care tranzitează zona, vom mobiliza toate resursele de care dispunem pentru ca această investiție să se concretizeze cât mai rapid”, a declarat peședintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

În cursul acestei săptămâni pe traseul obiectivului de investiție se vor amplasa indicatoare de semnalizare rutieră, va începe organizarea de șantier și vor ajunge utilajele care, în prima etapă, vor face lucrări de nivelare a tronsoanelor pietruite, pregătind astfel terenul pentru așternerea straturilor de mixturi asfaltice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.