Satmarean, lăsat fără permis. Ce a scris în procesul verbal ?

Judecătoria Satu-Mare a pronunţat, recent, o primă sentinţă într-un dosar în care un bărbat lăsat fără permis a dat în judecată Poliţia, cerând anularea procesului-verbal şi recuperarea permisului. În proces, sătmăreanul a arătat că a fost lăsat fără permis în data de 20 februarie 2020 pentru că nu ar fi acordat prioritate de trecere unui pieton aflat pe „zebră”.

Însa, în procesul verbal, bărbatul a arătat că nu a comis fapta pentru care a fost lăsat fără permis pentru că „nu reţine să fi existat o persoană angajată în traversare pe trecerea de pietoni în momentul în care a trecut prin zona respectivă”. Sătmăreanul a arătat că este tatăl a 3 copii, dintre care doi gemeni, iar soţia est e însărcinată, probabil tot cu gemeni, având în vedere că cele două sarcini anterioare au fost gemelare.

Am avut mintea ocupată deoarece mă aşteaptă acasă doi gemeni, iar soţia este însărcinată cu altă pereche de gemeni”, a menționat acesta în procesul verbal.

În aceste condiţii perspectiva de a rămâne fără permisul de conducere ar fi o tragedie pentru familie deoarece soţia are interdicţie să conducă în această stare, iar nevoia de deplasare cu auto este una acută mai ales în perspectiva iminentă a internării soţiei şi transportului copiilor la creşă, neavând alt ajutor din partea familiei sau celor apropiaţi în localitate. De asemenea şi problema financiară este una foarte delicată”, a mai arătat bărbatul în instanţă.

Din vizualizarea înregistrării video rezultă că maşina condusă de petent se afla deja în momentul imediat anterior atingerii trecerii de pietoni, în timp ce pietonul nu este vizibil în cadrul înregistrării. La cadrul 9953 maşina petentului se află deja pe mijlocul marcajului de trecere de pietoni, moment în care pietonul devine vizibil , cu piciorul ridicat pentru a se angaja în traversare. Începând cu cadrul 9958, maşina petentului este obturată de alte maşini, astfel încât deplasarea acesteia, precum şi a pietonului nu mai pot fi coroborate. Din aceste înregistrări rezultă că petentul se afla pe trecerea de pietoni în momentul în care pietonul a păşit pe marcajul rutier destinat traversării”, a arătat judecătorul care a anulat procesul-verbal.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată cu apel la Tribunalul Satu Mare.

Sursa: www.adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.