Persoanele care au atacat polițiștii de frontiera s-au ales cu dosare penale. Unul, arestat

La data de 22 august, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 1885/P/2020, în care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ultraj şi punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

În fapt, s-a retinut că în data de 22.08.2020, în jurul orei 03:30, inculpatul O.M. după ce a condus autoturismul Mitsubishi Pajero de la domiciliul său până pe digul râului Tur, într-o zonă interzisă accesul oricărui autovehicul sau persoană, împreună cu numitul S.V.M., a agresat fizic şi verbal patrula poliției de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației – S.P.F Petea, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cauzându-le celor doi agenți leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de îngrijiri medicale de 8-9 zile, respectiv 26-28 de zile de îngrijiri medicale.

La data de 28.08.2020, s-a dispus punerea în mişcare a acțiunii penale față de inculpatul O.M., în cursul aceleaşi zile inculpatul fiind prezentat în fața judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Satu Mare, cu propunerea de luare a arestului preventiv pe o durată de 30 de zile.

Prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Satu Mare din 28.08.2020, a fost admisă propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului O.M. pe o durată de 30 de zile.

Urmărirea penală a fost efectuată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră și al Compartimentului de Control Intern din cadrul I.P.J. Satu Mare.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanțillor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.