Transporta 6.700 pachete țigări ascunse în tavanul unui microbuz

Vineri, 28 august, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.40, oamenii legii au oprit în trafic pentru control, pe comunicația Satu Mare-Carei, un microbuz Ford Tranzit, înmatriculat în România.

La volanul mijlocului de transport se afla cetățeanul roman E.S., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare, iar în urma unui control sumar asupra autovehiculului polițiștii de frontieră au observat modificări la tavanul microbuzului.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii microbuzului împreună cu șoferul la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma unui control amănunțit, în tavanul autovehiculului într-un spațiu special amenajat, a fost descoperită cantitatea de 6.700 de pachete cu ţigări, cu timbru Duty-Free, în valoare de aproximativ 78.400 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activității infracționale.

Totodată, microbuzul în valoare de 15.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.