Cum poți alege cureaua de distribuție potrivită pentru mașina ta

Modul în care funcționează mașina poate îmbunătăți (sau, după caz, înrăutăți) semnificativ orice vacanță petrecută cu prietenii și familia. Indiferent că problema este la cutia de viteze, faruri sau pur și simplu, la o piesă auto care s-a învechit și trebuie schimbată, e de la sine înțeles că va trebui să scoți bani din buzunar.

Vizitele la service nu se numără printre cele mai ieftine programări, cu atât mai mult cu cât piesele auto cu care se înlocuiesc cele vechi sunt comandate chiar acolo. Mulți șoferi se confruntă la final cu diverse comisioane care îmbogățesc și mai tare factura, pe care însă le-ar fi putut evita dacă ar fi comandat piesele singuri.

Cureaua de distribuție face parte din kitul de distribuție regăsit în orice autoturism. Aceasta trebuie schimbată la intervalul specificat în manualul autovehiculului, datorită uzurii din timpul condusului.

Imagine preluată de pe rexbo.ro

Potrivit specialiștilor în industria auto, cureaua de distribuție se înlocuiește în același moment cu rolele aferente. Aceștia atenționează șoferii că, în caz contrar, pot ajunge în situația în care vor fi nevoiți să schimbe întregul motor, fiind o alternativă mai puțin costisitoare în comparație cu repararea curelei de distribuție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.