S-a aprobat subvenția de 100 de euro/bovină. Cererile se depun la APIA !

Sprijinul de 100 de euro pe cap de vacă a fost aprobat și va fi finanțat de la bugetul național pentru crescătorii care au minim 91 de animale eligibile și maxim 1.000, pentru a se respecta plafonul de 100.000 de euro/beneficiar.

Ajutorul de stat acordat crescătorilor de vaci, în cuantum de 100 euro/cap bovină, a fost aprobat ieri, joi 27 august, în ședința Guvernului în forma unei Ordonanței de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19.

Ajutorul de stat se acordă beneficiarilor care dețin minimum 91 capete femele adulte bovine înregistrate în RNE la data de 1 iulie 2020. Cuantumul ajutorului este echivalentul în lei a 100 euro/cap femelă bovină adultă. Valoarea totală ce poate fi acordată pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole nu depășește echivalentul în lei a 100.000 euro”, se mai arată în proiect.

Perioada de valabilitate a schemei este cuprinsă între data intrării în vigoare a prevederilor ordonanţei de urgenţă şi data de 31 decembrie 2020.

Beneficiarii depun la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură -APIA, respectiv al municipiului Bucureşti o cerere însoţită de următoarele documente:

a) copie de pe B.I./C.I. a beneficiarului, certificatul de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului al beneficiarului, împuternicire și o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal;

b) registrul exploatației emis de operatorul Sistemului naţional de identificare și înregistrare a animalelor din care rezultă efectivul de bovine deținut la data 1 iulie 2020, pentru exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA înscrisă/e în cerere;

c) coordonate bancare/trezorerie.

Cererea de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative pot fi depuse la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, sau transmise prin fax, poștă sau în format electronic scanat prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către reprezentantul legal al beneficiarului pe fiecare pagină a documentului transmis.

Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat şi a documentelor justificative este de 20 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență. Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2020. Nu se acordă plăți ulterior datei de 31 decembrie 2020 dacă se constată că acestea nu au putut fi efectuate din cauze imputabile beneficiarului, respectiv nedeclararea unui cont valid la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.