De ce nu slabesti ? Se fac greșeli majore

Daca incerci sa slabesti si simti ca nimic nu te ajuta sa vezi progrese, s-ar putea sa faci cateva greseli ce te tin pe loc. Uita ideile de tipul „painea ingrasa” sau „mancatul seara ingrasa”.

În cazul în care faci sport fara sa ai o alimentatie corecta, nu vei vedea foarte multe rezultate. In mod similar, daca mananci sanatos, dar nu faci miscare aproape deloc, rezultatele vor aparea extrem de lent si nu vor fi spectaculoase.

Principiul este simplu. Pentru a slabi, ai nevoie de un deficit caloric, iar atunci cand te ingrasi, o faci pentru ca te afli intr-un surplus de calorii.

Cu alte cuvinte, uita ideile de tipul „painea ingrasa” sau „mancatul seara ingrasa”. Ceea ce te impiedica sa slabesti nu sunt carbohidratii sau dulciurile rontaite dupa ora 18.00, ci consumul excesiv de calorii din alimente consumate pe toata durata zilei.

În alta ordine de idei, trebuie sa stii ca numarul de kilograme nu este atat de relevant pe cat pare. Doua femei pot avea aceeasi inaltime si acelasi numar de kilograme, aratand total diferit. Explicatia sta in raportul de grasime si masa musculara.

Asadar, chiar daca pe cantar nu se vad diferente foarte mari, este posibil ca talia ta sa fie mai subtire sau coapsele sa fie mai ferme si mai suple. O metoda buna pentru a-ti monitoriza progresul este prin fotografii periodice sau prin probarea aceleiasi rochii si observarea felului in care materialul se asaza pe corp.