Calauze si migranti prinși cu focuri de arma. Au vrut să fugă de polițiști

Poliţiştii de frontieră din Carei, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 02.30, polițiștii au oprit pentru control, pe comunicația Urziceni – Urziceni Pădure, trei autoturisme, toate înmatriculate în România, conduse de trei cetățeni români.

În momentul în care autoturismele au fost oprite, din interior au ieșit mai multe persoane și au fugit spre frontieră. Persoanele în cauză au fost somate să se oprească, însă acestea au ignorat somațiile, fapt pentru care s-a tras un foc de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea a patru persoane, care au fost conduse, împreună cu şoferii autoturismelor şi cele trei vehicule, la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că cele patru persoane reţinute sunt cetățeni sirieni, cu vârste între 23 și 56 de ani, iar șoferii sunt cetățeni români şi au vârste cuprinse între 21 și 36 de ani, toți trei având domiciliul în București. Totodată, s-a stabilit că românii erau călăuzele celor patru cetățeni sirieni, intenţionând să-i ajute pe aceştia să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pentru a ajunge în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii sirieni.

De asemenea, cei trei conducători auto din București sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.