S-a votat ! Doua parcari supraetajate in municipiul Satu Mare !

Pe motiv ca zona va fi prea inghesuita, locatarii din zona Magazinului „Somesul” din Satu Mare, au cerut anularea proiectului aferent amenajarii unei parcari supraetajate pe strada Decebal. În schimb, proiectul parcarii de pe strada Mihail Kogalniceanu a trecut ușor, de votul consilierilor municipali. Sedinta Consiliului Local Satu Mare a avut loc astazi, 27 august. 

Proiectele de hotărâre aferente parcarilor etajate de pe străzile Decebal și Mihail Kogalniceanu din Satu Mare au fost discutate, iar apoi votate de consilierii municipali. Dacă proiectul parcarii de pe Kogalniceanu, nu a intampinat probleme de niciun fel, celui de pe strada Decebal i s-au opus locatarii din blocurile invecinate. Aceștia si-au argumentat opozitia prin faptul ca, în urma amenajarii acesteia, zona va fi super-aglomerata, iar aerul va fi mult mai poluat.

Atât primarul Kereskenyi Gabor cât și city-managerul municipiului, Maskulik Csaba, au subliniat faptul ca cele doua proiecte au toate avizele necesare, pentru inceperea lucrarilor.

Parcarea de pe strada Decebal ar urma să fie construită pe o suprafață 3.500 de metri pătrați. Clădirea cu subsol, parter, plus patru etaje va avea o suprafață totală de 1350 metri pătrați. Situată în spatele centrului comercial Someșul, construcția va avea un număr total de 182 locuri de parcare. La subsolul clădirii sătmărenii vor avea la dispoziție 27 de locuri de parcare. La parter și la fiecare dintre cele patru etaje vor fi câte 29 de locuri.

Cea de pe strada Mihail Kogălniceanu, va avea subsol, parter și doua etaje, și va fi construită pe o suprafață de peste 1.600 de metri pătrați. Clădirea va dispune de 146 de locuri de parcare dintre care: 34 la subsol, 22 la parter, 34 la primul etaj, tot 34 patru la etajul doi, plus 22 de locuri de parcare pe acoperiș/terasă.

În cele din urma, cele doua proiecte de hotărâre au fost votate de către consilieri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.