S-a semnat contractul ! Statii de epurare în Batarci, Tarsolt și Orasu Nou

Azi, 27 august, s-a semnat cu executantul lucrărilor primul contract care vizează construcția stațiilor de epurare în localitățile Batarci, Târșolț și Orașu Nou.

Acest prim contract face parte din proiectul „Planul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare”, în valoare totală de 1.202.948.260 de lei, proiect semnat de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba cu ministrul Fondurilor Europene, în luna noiembrie 2019.

Valoarea contractată astăzi este de 33 de milioane de lei, dar eu sper ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin 35% dintre localitățile beneficiare să aibă contractele de proiectare și execuție semnate, astfel încât să respectăm termenul de implementare a acestui proiect, anul 2023. De altfel, eu am cerut astăzi executantului să finalizeze lucrările înainte de termen, astfel încât să putem să racordăm la aceste stații cât mai multe localități într-un timp cât mai scurt”, a declarat Pataki Csaba.

În acest program de investiție în infrastructură vor fi implicate 34 dintre cele 65 de comune și orașe ale județului. În 43 de localități se va construi rețeaua de apă potabilă, iar în 42 de localități, rețeaua de canalizare. Datorită acestor investiții, până în anul 2023, toată populația județului Satu Mare va avea acces la rețeaua de apă potabilă de bună calitate. Pe lângă beneficiile directe aduse sătmărenilor, datorită acestor investiții mediul înconjurător va fi mai bine protejat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.