Gabriel Les: „Pe 31 august voi vota motiunea de cenzura impotriva guvernului Orban”

Senatorul PSD de Satu Mare, Gabriel Les, va vota moțiunea de cenzura împotriva Guvernului Orban. Printr-o postare făcută pe Facebook, parlamentarul sătmărean argumentează și motivele pentru care va vota moțiunea, în data de 31 august.

„Controlul parlamentar este una dintre prerogativele esențiale prin care legislativul este chemat să cenzureze derapajele Guvernului. Exercitarea acestei vocațio sub forma moțiunii de cenzură este adesea văzută ca un exercițiu formal. Mă tem că ne aflăm astăzi în fața unui demers critic, ce nu are legătură cu jocul politic, ci cu imperativul instaurării unui climat de normalitate și echilibru.

De la afacerile absolut grotești cu măști supraevaluate și până la bâlbele din învățământ (nici astăzi nu știu ce să le spun copiilor mei despre începutul anului școlar) guvernul Orban si-a arătat limitele în materie de competență și decență. Nu suntem într-un context convențional, astfel că deciziile eronate pot costa vieți. Nu ne jucăm cu viitorul unei întregi generații. Pe 31 august voi vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban”, spune senatorul social-democrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.