Frații Kovacs au dominat turneele de U8 de la Miercurea Ciuc (Foto)

În cadrul turneului internațional de șah “XXIII. Caissa” de la Miercurea Ciuc au fost incluse: Turneul Internațional “VII. Balogh Janos Memorial grupa U14 si U8”, în perioada 18-25 august 2020 și Turneul de Dezlegări pentru U8, U10, U12, U14 din 23 august.

Este primul turneu oficial de șah din România de la startul pandemiei de Covid-19. Totul s-a desfășurat pe terasa unui restaurant, iar participanții au fost nevoiți să respecte măsurile care se impun în această perioadă. S-au folosit măști de protecție, s-a păstrat distanța de 2 metri între mese, n-a lipsit dezinfectantul, temperatura a fost luată înaintea partidelor, iar turneele s-au desfășurat fără spectatori, doar cu persoane implicate în organizare, participanți și oficiali.

La Miercurea Ciuc s-a prezentat și CS Voința Satu Mare cu doi sportivi, frații Balazs și Abel Kovacs. Și de această dată șahiștii pregătiți de antrenorul Ciprian Muntean s-au descurcat foarte bine. Este o dovadă în plus a talentului pe care-l au, că se află pe drumul cel bun și că n-au pierdut timpul în pandemie continuând să se pregătească.

La Grupa U8 a turneului “VII. Balogh Janos Memorial” au mutat piese 8 șahiști. Deși are doar 6 ani, Balazs Kovacs a câștigat turneul cu 6,5 puncte din 7. Abel a încheiat pe locul 4 cu 4 puncte, dar el s-a revanșat la concursul de dezlegări unde a încheiat pe primul loc la U8. Balazs a ocupat aici locul 4.

În altă ordine de idei, în perioada 17-18 august s-a desfășurat un concurs național online rapid de juniori, de selecție pentru Campionatul European Online. La U12 au participat 80 de șahiști. Balazs a acumulat 4 puncte din 7 și a încheiat pe locul 26 în clasamentul general, respectiv pe locul 2 la U8.

Pentru cei doi șahiști urmează Festivalul Internațional de Șah de la Satu Mare. Ediția cu numărul 7 se va desfășura în luna octombrie, într-un mod mai restrâns.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.