Simion Ardelean, candideaza pentru un nou mandat: „Continuam împreuna !

Primarul în exercițiu al comunei Homoroade, Simion Ardelean, se pregătește pentru nou mandat de edil, în fruntea comunității. Este al patrulea la numar, ceea ce vorbește de la sine, recomandandu-l ca fiind un bun gospodar.

Continuam impreuna !” este deviza primarului Simion Ardelean, la finalul celui de-al treilea mandat de edil al comunei Homoroade.

Prin increderea primita de la cetateni, in ultimii 12 ani, am incercat sa ridic nivelul de dezvoltare al Comunei Homoroade. N-am reusit tot ce mi-am propus si poate n-am facut minuni, dar din pacate nu traim intr-o „Tara a minunilor” … Traim intr-o tara macinata de lupte politice, in care guvernele schimba in continuu prioritatile, programele de dezvoltare si conditiile de accesare a fondurilor nationale si europene”, spune Simion Ardelean.

Totusi, prin investitii publice si private in valoare de 10 milioane euro, a crescut indicele de calitate a vietii si gradul de dezvoltare economica a comunei noastre, bucurandu-ne cu totii de: drumuri si strazi asfaltate; apa curenta; gradinite noi; scoli si camine culturale modernizate (ex. in acest an am reusit sa dotam cu mobilier si table noi, toate salile de clasa); microbuze scolare; biserici incalzite; iluminat public; servicii de salubrizare; viata monahala la „Manastirea Chilia”; capele mortuare; internet si telefonie mobila; tabere crestine; activitati culturale; activitati sportive; caravane medicale; complex turistic; plantatii de afine; servicii gospodaresti (cu buldoexcavator si alte utilaje); sprijin pentru obtinerea subventiilor agricole (APIA) si accesarea fondurilor europene pentru fermieri, etc.”, sunt doar o parte din realizările acestuia.

Totodata, Simion Ardelean, a făcut referire și la câteva dintre proiectele aflate în derulare, pe raza comunei pe care o administreaza:

In prezent, avem in derulare alte proiecte importante, aflate in diverse stadii: construire camin cultural Homorodu de Jos (fonduri proprii) – in execuție; retea de canalizare – s-a finalizat licitatia, se intocmeste proiectul tehnic; modernizare dispensar – s-a finalizat licitatia si s-a emis ordinul de incepere a lucrarilor; construire sala de sport – se obtin avizele necesare demararii procedurilor de licitatie; modernizare iluminat public, cu becuri LED pe strazile laterale drumului judetean – depus la Agentia Fondului de Mediu in vederea obtinerii finantarii; reabilitare Scoala Homorodu de Jos – depus la MInisterul Dezvoltarii in vederea obtinerii finantarii; retea de distributie gaz – se intocmeste „Studiul de fezabilitate”; programul „Intabulare gratuita” – s-a finalizat primul sector (200 hectare ) si se continua; zona industriala – proiectul va fi supus spre aprobare Consiliului Local; burse scolare pentru tinerii care continua studiile dupa clasa a 8-a – proiectul va fi supus din nou spre abrobare Consiliului Local; lucrari de reparatii si incalzire la caminele culturale din Necopoi, Chilia, Homorodu de Sus; racordarea la apa si canalizare a caminului cultural Solduba; infiintarea unui Centru de permanenta medical (dupa modernizarea dispensarului); asigurarea tabletelor pentru elevi (scoala online); modernizarea „stadionului” din Homorodu de Jos; sustinerea investitiilor private (ex. Reinfiintarea plantatiei de pomi fructiferi din Necopoi de catre societatea „AROVIT”). Pe langa proiectele de mai sus , voi incerca obtinerea unor finantari nerambursabile pentru un „Parc fotovoltaic” si „Construirea unui centru pentru varstnici”.

In toti acesti ani , am reprezentat cu cinste si mandrie Comuna Homoroade in relatia cu institutiile partenere: Guvern, Prefectura, Consiliul Judetean, lucru pe care il voi face in continuare !

Va multumesc tuturor pentru increderea si aprecierea dumneavoastra !

Al vostru primar,

ing. Simion Ardelean”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.