E de o frumusețe coplesitoare ! Lacul care îți fura privirea ! (Fotogalerie)

Un loc mai puțin cunoscut în judetul Satu Mare, însă de o frumusețe care îți taie respirația, este Lacul de Smarald (sau Lacul Verde). Oglinda de apa are o vraja aparte. Cei pe care pasii ii duc în zona fostei mine din Turt, sunt indemnati sa poposeasca măcar câteva clipe sa admire acest ochi de apa de o frumusețe coplesitoare.

Situat in arealul fostei zone miniere Turt, Lacul de Smarald sau Verde, denumit asa datorita culorii sale, incanta privirea drumetului mai ales in zilele insorite din sezonul cald, datorita chimismului apei ajutat de lumina si caldura soarelui, situatie asemanatoare cu cea de la celebrul Lac Albastru de la Baia Sprie (jud Maramures).

Dimensiunea lui e de aproximativ 150 metri patrati si este de origine antropica. Lungimea traseului e de cca. 5 km dus intors de la masina, un traseu frumos si usor pe drum forestier, presarat cu poienite si tuneluri verzi.

Va invitam si pe dumneavoastra sa parcurgeti acest album si sa va bucurati de frumusetea si cromatica acestui loc mai putin cunoscut de publicul larg.

Sursa foto: Facebook Drumetii Hai-Hui

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.