Caravana pentru copiii romi din județul Satu Mare, pornește la drum!

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare și Consiliul Județean vin în sprijinul comunităților defavorizate din județ prin dezvoltarea unui proiect de promovare a unui stil de viață sănătos.

Proiectul, lansat astăzi, 26 august, se adresează unui număr de 250 de copii și 250 de părinți din 10 localități ale județului. În următoarele doua luni, specialiști în sănătate publică, cu sprijinul primăriilor partenere, vor susține sesiuni de informare, educare și conștientizare asupra riscului de îmbolnăvire a familiei și a comunității în condiţiile pandemiei, dar vor fi organizate și sesiuni de educație non-formală prin susținerea unor spectacole de teatru de păpuși.

În această perioadă sensibilă din punct de vedere sanitar, este foarte important să punem accent pe prevenție. În ultimii 4 ani, Consiliul Județean Satu Mare a investit foarte multe resurse financiare pentru asigurarea infrastructurii de sănătate, iar acest proiect care vine în ajutorul comunităților vulnerabile, prin promovarea unui stil de viață sănătos, este menit să întregească investițiile în sănătatea publică”, a declarat Nagy Szabolcs, administratorul public al județului.

Proiectul în valoare de 33.340 lei, beneficiază de un sprijin financiar în valoare de 30.006 lei din partea Agenției Naționale pentru Romi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.