Ioana Bran: “Copiii vor avea măscuțe de acasă dacă vor merge la școală”

Guvernul nu va putea asigura măști de protecție pentru toți copiii care încep școala, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Liberalii, care și-au stabilit ca slogan general pentru alegerile locale expresia #sepoate, dovedesc încă o dată că atunci când este vorba despre binele românilor, sloganul corect este …nu se poate!” spune deputatul social-democrat Ioana Bran.

Cu toate ca nu se știe nimic sigur despre inceperea școlii, Guvernul lansează ipoteza potrivit careia, copiii și dascalii vor avea, obligatoriu, masti la orele de curs și în pauze.

Economia este îngenuncheată, agricultura este afectată puternic și de secetă, firmele românești sunt în mare dificultate. În realitate, Guvernul nu a alocat niciun leu pentru a ajuta economia sau agricultura, singura „concesie” pe care a făcut-o a fost să acorde șomaj tehnic. Niciun sprijin pentru investiții sau dezvoltare, nici măcar la nivelul companiilor în care statul e acționar unic sau majoritar. Dl Câțu s-a împrumutat pe bandă ca să nu ajute, real, pe nimeni.

În aceste condiții, declarația Ralucăi Turcan nu face decât să arate cât de slab este acest guvern, care nu știe să aloce resurse pentru nimeni și pentru nimic. Pregătirea școlii – dezinfecție, panouri de plexiglas (nu „pepsiglas”, cum spune ministrul Educației!), măști etc – s-a mutat în grija primăriilor, care nici ele nu au resurse suficiente. Părinții vor cumpăra măști de protecție pentru copiii lor, iar profesorii – pentru ei înșiși. Nu mai vorbesc despre mărirea salariilor profesorilor, că iar iese vreun liberal „autentic” și spune că nu sunt bani …

Prin urmare, deși nimeni nu știe să spună cum și în ce condiții va începe școala, copiii vor avea măscuțe de acasă dacă vor merge la școală. Cu acest guvern, nu se știe niciodată ce ne rezervă viitorul. Cu cât pleacă mai repede, cu atât mai bine!” a conchis parlamentarul satmarean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.