Teama de virus ii tot baga în sedinte

În deschiderea ședinței de lucru de azi, 24 august, cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, prefectul Radu Bud a analizat acțiunile de verificare a modului în care s-au desfășurat evenimentele culturale organizate în cursul săptămânii trecute, în special privind respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În urma analizei făcute, se constată că o parte a populației nu respectă măsurile minimale de protecție, ceea ce se reflectă în numărul în creștere a cazurilor confirmate cu virusul SARS-CoV-2.

Prefectul revine cu solicitarea către populație de a respecta cele trei reguli de bază: purtarea măștii de protecție, igiena și distanțarea socială – obligatorii pentru protejarea individuală.

Numărul testelor efectuate până în prezent în județul Satu Mare a ajuns la 18.202, fiind efectuate în medie peste 250 de teste pe zi.

Pentru următoarea săptămână, la punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni se va suplimenta personalul pentru derularea fluentă a traficului, atât pe fluxul de intrare, cât și pe cel de ieșire, odată cu reîntoarcerea cetățenilor români la muncă în străinătate.

În continuare, prefectul a solicitat efectivelor Ministerului Afacerilor Interne o prezență mai numeroasă în stradă și o frecvență crescută a acțiunilor, în special în zonele aglomerate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.