Masca va fi obligatorie și în casa ?

Premierul Ludovic Orban a reacționat la propunerea înaintată de președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, în privința obligativității purtării măștii de familii și în casă.

Șeful Executivului consideră că propunerea acestuia în privința obligativității purtării măștii în familie „este o prostie” care nu poate fi impusă niciodată de vreun Guvern.

Nu putem sa impunem o astfel de regulă. Ce se întâmplă într-o familie depinde de familia respectivă, nu putem impune noi astfel de reguli. Asta e o prostie! Niciodată un Guvern nu poate să impună așa ceva” a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Profesorul Alexandru Rafila, a precizat că ar trebui regândită interacţiunea copiilor cu persoanele vârstnice din familie, odată cu începerea şcolii. Fiecare familie, fiecare casă ar putea stabili pentru asta un set de reguli proprii. Spre exemplu, atunci când are loc o interacțiune între copil şi bunic, fiecare dintre ei să poarte mască sau să respecte pe cât posibil o anumită distanţare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.