Politisti de frontiera, agresati. Contrabandistii, impuscati

Un echipaj al Poliției de Frontiera, alcătuit dintr-un bărbat și o femeie, a fost atacat de doi contrabandisti.

Totul s-a întâmplat în noaptea de vineri, 21 spre astăzi, 22 august, în Bercu Nou. Se pare ca, contrabandistii așteptau pachete de țigări din Ucraina. Aceștia i-au agresat pe polițiști, moment în care unul dintre cei doi oameni ai legii a scos pistolul și i-a împușcat.

Cele doua persoane ranite au fost transportate la Urgentele Spitalului Judetean, iar ulterior au fost internate.

În data de 22 august, în jurul orei 03.30, un echipaj din cadrul Sectorului Poliței de Frontieră Petea, aflat în misiune în zona de responsabilitate, pe direcția localității Bercu Nou, a observat la 50 de m de frontieră (pe digul stâng al râului Tur) un autoturism de teren în mişcare, fără plăcuțe de înmatriculare.

S-a procedat la interceptarea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice și luminoase însă șoferul nu a oprit, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea mașinii. La scurt timp, autoturismul a fost oprit, în el aflându-se cinci bărbați, care, la solicitarea poliţiştilor de frontieră de a se legitima, au devenit recalcitranți și unul dintre ei l-a lovit în zona capului pe un politist cu un obiect contondent.

S-a procedat la somarea persoanelor prin voce însă nici de această dată acestea nu s-au supus, fapt pentru care au fost executate șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Cei cinci bărbați au fugit înspre pădurea din apropiere pentru a se ascunde, moment în care, pentru reţinerea lor, au fost executate șase focuri de armă pe direcția de deplasare a fugarilor,  în urma cărora  două  persoane au fost rănite.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.