MAE: Limitați deplasările neesențiale în străinătate

MAE recomandă limitarea deplasărilor în străinătate, care nu sunt esențiale. Anunțul a fost făcut pe siteul instituției.

Românii care vor să plece în concediu în Europa trebuie să știe că un număr mare de state au impus restrictii pentru cetățenii care vin din țara noastră, din cauza creșterii alarmenate a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus. Situația este actualizată pe site-ul Ministerului de Externe cu privire la condițiile de călătorie spre destinația țările respective.

În contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2, Ministerul Afacerilor Externe adresează cetățenilor români rugămintea de a evalua oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esențiale” arata Ministerul Afacerilor Externe.

MAE reamintește că, printre măsurile adoptate de autoritățile române, se regăsește și măsura constituirii și actualizării periodice a listei țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru toate persoanele care sosesc în România din țările/zonele respective.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.