Activități preventive adresate copiilor (Foto)

Desfășurat pe perioada vacanței de vară, proiectul ,,Alegeri sănătoase” se adresează beneficiarilor Centrului de zi pentru copii ,,Sfânta Tatiana” Satu Mare, sub coordonarea specialiștilor pe prevenire din cadrul Inspectoratului Județean de poliție Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare.

Având ca scop prevenirea victimizării minorilor, proiectul se desfășoară sub forma unor întâlniri directe, organizate săptămânal cu elevii din ciclul primar și gimnazial, beneficiari ai Centrului de zi pentru copii ,, Sfânta Tatiana” Satu Mare, respectându-se măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2.

Coordonate de către polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiști din cadrul C.P.E.C.A. Satu Mare, sesiunile informativ preventive aduc în atenția tinerilor teme axate pe alternativele sănătoase de distracție în timpul vacanței de vară, urmărind dezvoltarea unor comportamente, deprinderi, atitudini care să ajute tinerii , mai ales pe cei proveniți din medii defavorizate, să se integreze cu succes într-un grup, într-o comunitate, să facă față presiunii grupului și să ia cele mai ,,sănătoase” decizii privind evoluția lor, sub toate aspectele.

Totodată, activitățile preventive vizează și reducerea riscurilor, tentațiilor la care sunt expuși tinerii și care îi situează în sfera delincvenței juvenile, participanții reușind să găsească împreună cu formatorii alternative optime de petrecere a timpului și să facă cele mai bune alegeri pentru sănătatea lor.

Săvârșirea unor fapte infracționale pe fondul consumului de substanțe interzise, dar și legislația care reglementează domeniul delincvenței juvenile au fost aspecte aduse la cunoștința participanților prin prezentarea unor studii de caz, dezbateri, dar și vizionarea unor filme tematice și spoturi.

Prin audierea unor povești educative, cu protagoniști elevi din ciclul primar, au fost reactualizate informații din domeniul rutier axate pe participarea în calitate de pieton și biciclist la traficul rutier, accentul punându-se pe măsurile ce trebuie luate pentru a fi in siguranță.

SIGURANȚA TINERILOR, atât acasă, pe stradă, la locurile de joacă, în comunitate, dar și în mediul online este prioritatea fundamentală a FAMILIE, POLIȚIEI ȘI INSTITUȚIILOR implicate în acest proiect (C.P.C.A. Satu Mare, Centrul de zi ,,Sfânta Tatiana” Satu Mare). Pentru că, doar acționând împreună putem să îndeplinim dezideratul propus: tinerii să întreprindă ,,ALEGERI SĂNĂTOASE”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.