Imbolnavirile cu Covid, pe un trend crescător în judetul Satu Mare

În ultimele trei zile, aproape 30 de sătmăreni au fost confirmați cu COVID-19. În prezent, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Satu Mare desfășoară anchete epidemiologice pentru a stabili contacții persoanelor pozitivate.

În unitățile spitalicești de pe raza județului se află internate 64 de persoane, alte 13 persoane confirmate pozitiv se află în izolare la domiciliile lor, acestea din urmă fiind monitorizate de către specialiștii DSP, iar echipajele de polițiști și jandarmi efectuează verificarea respectării condițiilor impuse. Urmare a creșterii numărului de cazuri confirmate cu COVID-19, a fost reactivată secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Carei și, în funcție de evoluția cazurilor de la nivelul județului nostru, se ia în considerare funcționarea Spitalului Municipal Carei exclusiv ca spital COVID.

În contextul creșterii numărului de cazuri zilnice confirmate de COVID-19 la nivelul județului nostru și având în vedere evenimentele familiale, dar și culturale numeroase din această perioadă, prefectul Radu Bud reamintește organizatorilor și participanților, dar și tuturor cetățenilor să respecte cadrul general și măsurile specifice de protecție și distanțare pentru evitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, Grupul de coordonare a acțiunilor de control va continua și intensifica acțiunile în zonele aglomerate și cu risc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.