Doua calauze și un migrant, opriți la Petea

Poliţiştii de frontieră de la Petea, au oprit duminica, 16 august, pentru control, pe comunicația Atea – Dorolț, un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în Germania, condus de către un cetățean german, în vârstă de 30 de ani.

În autoturism se aflau, în calitate de pasageri doi cetățeni din Turcia, în vârstă de 32, respectiv 20 de ani. La verificări, acesta din urmă a declarat o altă identitate decât cea reală, prezentând polițiștilor de frontieră un document în care persoana din fotografie nu semăna cu cea din realitate, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor trei persoane la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că şoferul şi unul dintre cetăţenii turci erau călăuzele celui de-al treilea cetățean turc în vârstă de 20 de ani. Astfel cei doi cetăţeni străini intenţionau să-l ajute pe treacă ilegal frontieră în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățeanul turc în vârstă de 20 de ani. Acesta a fost evaluat din punct de vedere medical de către lucrătorii DSP Satu Mare și ulterior a fost predat Biroului de Imigrări Satu Mare.

De asemenea, celelalte două persoane, cetăţeanul german şi cel turc, în vârstă de 30, respectiv 32 de ani sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.