Caravana TIFF ajunge la Satu Mare pe 22 și 23 august

Caravana TIFF revine la Satu Mare, pe 22 și 23 august, pentru două seri de cinema în aer liber, în Pasajul Corneliu Coposu. Două thrillere antrenante îi vor ține în priză pe spectatori de la 21.30: Urma, în regia lui Dorian Boguță, premiat pentru debut la TIFF 2020, și Jocuri de putere/ El Reino, unul dintre cele mai premiate filme spaniole de anul trecut.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Măsurile de siguranță luate anul acesta în timpul Festivalului Internațional de Film Transilvania, care s-a încheiat de curând la Cluj-Napoca, vor fi obligatorii pentru toate evenimentele din timpul Caravanei. La intrare, se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura. Astfel, persoanele care au temperatura mai mare de 37,3°C sau prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât și cele care refuză verificarea temperaturii nu vor avea acces la proiecție. Purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1,5 metri între persoane sunt obligatorii pe tot parcursul evenimentului. Scaunele vor fi poziționate la 2 m distanță unele de altele și vor fi dezinfectate după fiecare utilizare.

Ajunsă la cea de-a 11-a ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), mii de spectatori urmărind filme în aer liber în fiecare vară.

Satu Mare | Pasajul Corneliu Coposu

22 – 23 august | 21.30

Sâmbătă, 22 august

Urma, r. Dorian Boguță |România, 105’

Cu: Teodor Corban, Marin Grigore, Irina Rădulescu, Dragoș Bucur, Mădălina Ghenea

Anton, un pianist celebru, este dat dispărut, iar sora şi cumnatul său anunţă poliţia. Investigaţia va dezvălui destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare cu familia şi prietenii şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare. Primul rol în cinema pentru Irina Rădulescu, fiica lui Dem Rădulescu.

Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut, TIFF 2020

Duminică, 23 august

Jocuri de putere/ El Reino, r. Rodrigo Sorogoyen | Argentina, 132’

Cu: Antonio de la Torre, Mónica López, Josep María Pou, Nacho Fresneda, Ana Wagener

Manuel López-Vidal e un politician apreciat: e carismatic, se bucură de o poziție socială bună, are o familie iubitoare și prieteni peste tot. În același timp, e un om corupt care s-a îmbogățit din bani publici de-a lungul anilor. Acum este complet expus, după ce presa a publicat dezvăluiri despre ilegalitățile pe care le-a comis. Spre mirarea sa, colegii de partid caută să arunce întreaga vină pe umerii lui. Dar Manuel nu renunță. Cât de departe este dispus să meargă pentru a nu da puterea din mână?

Thrillerul politic al anului” (Paris Match); Marele câștigător al Premiilor Goya 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.