Apucaturi de Ev Mediu ! Înmormântare cu scandal ! (Foto&video)

Preotul de la Tăuți (judetul Cluj), Florin Parasca a făcut un scandal monstru la o înmormântare pentru că rudele persoane decedate au refuzat să plătească locul de veci. De asemenea, preotul le-a cerut rudelor defunctului să îi pupe mâna pentru a-i ierta.

Scandalul a pornit de la faptul că familia ar fi fost obligată să plătească o suma pentru un loc de veci.

Nu e vorba să dea bani, ci să își plătească locul de veci. Nu să îmi dea banii mie. Dânșii nu au mai plătit contribuția de zece ani. Ascultați-mă că am evidențe și martori. De zece ani de zile nu și-au mai plătit contribuția. Hotărârea Consiliului Parohial este că familia care nu își plătește contribuția în ultimii 3 ani plătește locul de veci. Ce e de neînțeles. Și biserica are cheltuielile ei, și biserica are responsabilitățile ei. Noi nu suntem slugile dumneavoastră, noi suntem slujitorii dumneavoastră. Nu vă mai comportați urât că vă luați plata de la Dumnezeu, nu de la mine”, a spus preotul.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a luat act de comportamentul regretabil și smintitor al preotului Florin Parasca de la Parohia Tăuți, protopopiatul Cluj I, care a produs multă tulburare la o slujbă de înmormântare în comunitatea pe care o păstorește.

Având în vedere repetatele hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe, preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare.

În acest sens Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 159 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis ca preotul Florin Parasca să i se aplice sancțiunea disciplinară dojană arhierească, să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Clujului.

Sursa: www.stiridecluj.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.