Oteloaia: Azi ar fi trebuit sa aibă loc festivalul cu numărul 64 !

Având o tradiție de 63 de ani în spate, Festivalul de la Oteloaia este unul dintre cele mai puternice „brand-uri” culturale ale judetului Satu Mare.

Azi, 16 august ar fi trebuit sa aibă loc editia cu numărul 64, însă pandemia a dat peste cap evenimentul, „rupand” lantul acestei tradiții.

Azi, 16 august, trebuia sa aiba loc editia cu numarul 64 a festivalului folcloric codrenesc de la Oteloaia. Din pacate, traditia inceputa in anul 1957 a fost intrerupta in acest an din cauza pandemiei. Sa speram ca anul viitor, se va putea organiza acest eveniment cultural indragit de codreni !”, spune perimarul comunei Homoroade, Simion Ardelean.

Începând din 1957, tradiţia a reînviat an de an în splendidul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generaţii. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un minunat prilej de prezentare a cântecului şi dansului popular, a datinilor şi obiceiurilor străvechi. Oțeloaia a devenit în timp, spațiul consacrat în care anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în adevărata sa splendoare și unicitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.