Dovada de credinta la Satu Mare ! Sute de persoane la sfintirea Catedralei Ortodoxe ! (Foto)

Lucrările de reabilitare a Catedralui Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare au fost finalizate, astfel ca a venit rândul sfintirii acesteia, așa cum se cuvine, potrivit datinei strabune.

Sărbătoarea care a adunat în rugaciune sute de satmareni a avut loc astăzi, 16 august. Sfânta Liturghie a fost savarsita de P.S. Iustin, episcopul Maramuresului și Satmarului, Timotei Satmareanul, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe al Maramuresului și Satmarului, având alături un sobor de preoti, în frunte cu părintele Cristian Bolos, parohul lacasului de cult.

Slujba a început încă de azi dimineața, iar sutele de credinciosi sau adunat în rugaciune în fata catedralei.

Va reamintim ca lucrările de reabilitare a catedralei sunt în valoare de 3,27 milioane de lei, suma obtinuta din fonduri europene.

Catedrala a fost construită între anii 1932-1937. Cladirea este in stilul bisericilor romanesti cu brâul exterior specific. Pictura a fost executată de fraţii Eugen şi Eremia Profeta. Lacasul de cult are un cor renumit, cu o tradiţie de trei sferturi de veac, şi un bogat fond documentar care vorbeşte despre bisericile româneşti din interiorul cetăţii Sătmar, despre schismaticii de pe aceste locuri şi lupta românilor împotriva campaniei de deznaţionalizare a episcopiei de Muncaci.

Intrarea în catedrala se face printr-un portal monumental, arcade sprijinite pe şase coloane.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.