Skoda își lansează primul SUV electric ? Primele imagini (Foto)

Skoda se pregătește să lanseze primul său SUV complet electric, în același timp primul vehicul propuslat de baterii din noua generație, dezvoltată pe platforma MEB, a grupului VW.

Premiera mondială va fi pe 1 septembrie, în Praga, însă compania a dat publicității primele imagini cu viitorul model. Grupul VW se pregătește să lanseze modele electrice pentru toate mărcile din portofoliu, iar Skoda nu va face execepție.

Designerul noului model vorbește despre grila distinctivă, mutată și mai în față și poziționată mai vertical, pentru a accentua impresia de forță. În comparație cu modelele cu combustie, ENYAQ va avea o înălțime mai mare și console mai scurte.

Pentru a economisi spațiu, bateriile sunt instalate la platforma MEB în podeaua automobilului, ceea ce înalță puțin caroseria automobilului. Ampatamentul mai lung compensează vizual acest detaliu, dar în același timp componentele motorului electric ocupă mai puțin spațiu față motoarele cu ardere internă, ceea ce permite console mai scurte.

Cei de la Skoda spun că mașina are un coeficient aerodinamic cw de 0,27.

Sursa: www.profit.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.