Proprietarul Florisal, Vasile Puscas, are probleme si in judetul vecin. Primarul din Baia Mare solicita rezilierea contractului

Vasile Pușcaș, proprietarul Florisa SA Satu Mare, intampina probleme și în Baia Mare. Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, solicita rezilierea contractului cu firma Drusal, societate comerciala deținută tot de Pușcaș.

Chereches reproseaza firmei de salubrizare ca nu s-a ridicat deloc la nivelul asteptarilor. „A venit momentul ca epoca nefericită a societății Drusal în Municipiul Baia Mare să apună”, spune Chereches.

Iată declarația edilului șef din Baia Mare:

Am cerut oficial rezilierea contractelor cu societatea Drusal, în urma noilor probleme apărute la ridicarea deșeurilor menajere de la băimăreni. A venit momentul ca epoca nefericită a societății Drusal în Municipiul Baia Mare să apună.

După ani de zile în care am avut nenumărate nemulțumiri, în care am încercat să îi aduc într-o zonă de eficiență și de respect față de oraș, să îi învăț că așa cum faci curățenie acasă trebuie să faci curățenie și în oraș, am ajuns la concluzia că pur și simplu nu se poate. Nu se poate pentru că ei nu doresc, situație în care, am hotărât că în acest oraș este loc doar pentru băimăreni și nu pentru cei care prin ineficiență generează disconfort băimărenilor. Având în vedere situația din ultimele 24 de ore, am decis să le transmit un preaviz de reziliere a contractului de salubrizare stradală cu Administrația Locală a Municipiului Baia Mare. Pentru că nu au prestat lucrările/serviciile de salubrizare pe care le aveam în contract, am notificat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de gestiune a deșeurilor să rezilieze și contractul de salubrizare menajeră cu societatea Drusal.

În cazul în care nu vor proceda cei de la nivel județean la rezilierea acestui contract, ne vom considera prejudiciați, ne vom considera lipsiți de unul dintre cele mai importante servicii publice, respectiv salubrizarea și vom proceda la retragerea noastră din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară. Având în vedere faptul că nu există nici un fel de Sistem Integrat de Management al Deșeurilor, având în vedere că nu se prestează serviciile de salubrizare la nivelul la care ni s-a promis, că sunt costuri necontrolate pentru agenții economici și că nu avem un sistem de colectare selectiv așa cum s-a promis, nefiind oferite persoanelor fizice pubele adaptate pentru colectarea selectivă și mai mult decât atât, nu avem o rampă /un depozit ecologic așa cum era prevăzut cel de la Fărcașa, am decis acest lucru.

Sunt revoltat și de faptul că există un dispreț profund asupra unor oameni care – indiferent de etnia lor – nu sunt dotați corespunzător cu mănuși, cu măști și cu echipamente de protecție atunci când lucrează. Având cinci copii acasă și un salariu 1200 RON la un moment dat te întrebi: oare au copiii aceia ce mânca, oare se întreabă șefii Drusalului dacă copii respectivi au niște haine de mers la școală ? Sunt lucruri care țin de modul în care o societate înțelege să se raporteze la tot ceea ce înseamnă respect față de angajat și respect față de cetățeanul care plătește taxe și impozite și le plătește lor facturile din care devin bogați”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.