Peticeala, botezata modernizare. Telenovela drumurilor din judetul Satu Mare

Consiliul Județean Satu Mare a predat executanților amplasamentul, în vederea modernizării, drumului județean DJ195B tronson Doba din DN19 – Boghiș – Dacia – DN19 în lungime de 10,4 km.

Această porțiune a drumului contribuie la dezvoltarea economică a regiunii și va lega localitățile Boghiș și Dacia la infrastructura modernizată a județului. Este încă un pas important în dezvoltarea zonei, dar nu ne oprim aici. Pe viitor vom conecta localitatea Boghiș cu localitatea Oar și mai departe cu drumul rapid care va face legătura cu autostrada M3 din Ungaria. Acesta va fi un traseu important pentru regiune, atât din punct de vedere economic, cât și turistic”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, prezent la predarea amplasamentului alături de vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus, reprezentanții Direcției Tehnice, ai autorităților locale, ai executantului și ai deținătorilor de utilități.

Perioada de execuție a drumului este de 24 de luni, iar contractul prevede o garanție de bună execuție pentru alte 80 de luni. Investiția se ridică la valoarea de 20.784.068,05 lei și este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În cadrul lucrărilor de modernizare a acestui tronson de drum vor fi amenajate și intersecțiile cu 35 de drumurile laterale, 256 de accese la proprietăți, podețe și vor fi executate șanțuri de pământ și șanțuri betonate, dar și rigole carosabile.

De asemenea, va fi reabilitat și podul de peste canalul Homorod prin extinderea suprastructurii și a culeilor, amenajarea albiei, racordări cu terasamente și montare de parapeți metalici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.