Program multianual de comemorare a eroilor neamului

Prefectul Radu Bud, la inițiativa asociațiilor de rezerviști militari din județul Satu Mare, alături de asociații civice și Consiliul Județean Satu Mare, a participat astăzi, 12 august, la o ședință de lucru pe tema implementării unui program oficial de activități de comemorare a eroilor neamului.

Prefectul a apreciat inițiativa de a elabora un program multianual de comemorare a eroilor neamului căzuți în cele două Războaie Mondiale pe teritoriul județului Satu Mare.

Inițiatorii au prezentat scopul și rolul acestei propuneri prin care se dorește întreținerea locurilor de veci ale soldaților români căzuți în cele două Războaie Mondiale și totodată comemorarea sacrificiului lor, inclusiv pentru generațiile viitoare.

Prefectul a propus stabilirea unui program comun de activități în coordonarea Instituției Prefectului și cu implicarea autorităților publice locale și centrale, a unităților MApN și MAI aparținând Garnizoanei Satu Mare, a asociațiilor civice, atât de rezerviști, cât și de tineret.

Pe teritoriul județului Satu Mare sunt cartografiate și înregistrate 23 de morminte ale soldaților cunoscuți și necunoscuți căzuți în timpul celor două Războaie Mondiale, majoritatea fiind reabilitate în perioada 2018-2019 prin finanțarea asigurată de Departamentul Centenar din cadrul Ministerului Culturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.