Cum se intra în Olanda ? Măsuri suplimentare

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat măsuri suplimentare adoptate de Olanda în ceea privește condițiile de intrare în Regatul Țărilor de Jos, în contextul evoluției pandemiei de COVID-19.

Noile condiții vizează persoanele care intră pe teritoriul olandez, venind din zonele de risc ridicat (zona roșie și zona portocalie).

România continuă să fie inclusă în zona portocalie, pentru care se recomandă evitarea călătoriilor cu excepția celor strict necesare.

Persoanelor care se deplasează/revin din state incluse în zona portocalie, așadar inclusiv cetățenilor care se deplasează din România, autoritățile olandeze le recomandă ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Persoanelor care vin din zonele de risc li se vor colecta datele de contact. De asemenea, autoritățile olandeze vor efectua controale pentru a verifica respectarea măsurii de autoizolare.

Având în vedere apropierea reînceperii cursurilor pre-universitare și universitare, tinerilor și studenților care vin/revin în Olanda din zone de risc li se recomandă în mod special respectarea tuturor măsurilor de protecție, inclusiv auto-izolarea.

Zonele cu risc ridicat sunt menționate în lista întocmită și actualizată de Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (AESA), precum și pe site-ul Uniunii Europene https://reopen.europa.eu/. Pasagerii sunt obligați să respecte protocoalele aplicabile în Regatul Țărilor de Jos.

Pasagerii care sosesc în Regatul Țărilor de Jos din zonele cu risc ridicat trebuie să completeze o declarație de sănătate obligatorie. Companiile aeriene trebuie să solicite pasagerilor această declarație.

Pasagerii care decolează de pe aeroporturile olandeze, trebuie să completeze și să dețină asupra lor o declarație de sănătate obligatorie ce poate fi descărcată de aici – https://www.government.nl/documents/publications/2020/07/07/information-for-passengers-flying-to-and-from-the-netherlands, iar persoanele peste 13 ani sunt obligate să poarte mască de protecție în aeroport, la birourile de check-in, securitate și zonele de îmbarcare. Declarația în limba engleză este la poziția 5/10.

Autoritățile recomandă turiștilor europeni efectuarea vacanțelor în special în afara sezonului, evitarea locurilor aglomerate și deplasarea pe cât posibil cu mașina personală, bicicleta sau pedestru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.