Calin Durla: „Peste 90 la sută din școli și-ar putea relua activitatea”

Peste 90% din școlile din judetul Satu Mare sunt pregătite sa își reia activitatea „asa cum știm fiecare cum trebuie sa funcționeze o scoala”, a subliniat fostul inspector scolar judetean, Calin Durla, în cadrul unei conferințe de presa sustinuta astazi, 11 august, la sediul PSD.

,,După analizele pe care le-am făcut, având în vedere că am ocupat funcția de inspector școlar general 4 ani și jumătate, în Satu Mare cam peste 90 la sută din școli și-ar putea relua activitatea”, a declarat Călin Durla.

,,Trebuie să vedem ce fac și celelalte state, ce face Suedia, ce face Germania, Italia, Spania și să facem tot ce depinde de noi să reluăm școala. Cel mai simplu ar fi și ar ajuta foarte mult școlile, o parte din învățământ să fie față în față, iar o parte să rămână în sistemul online, pentru a proteja copiii, părinții și profesorii. Pentru acest lucru trebuiau formați profesorii și era un lucru foarte simplu, în fiecare județ este o Casă a Corpului Didactic care are specialiști formatori și acei profesori care nu au deprinderile necesare cu ultimele noutăți tehnologice ar fi putut fi formați”, mai spune Călin Durla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.