Arafat iar ne baga în sperieti ! Ce le transmite parintilor ?

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar părinții au un rol foarte important în această situație. Ei trebuie să acorde o atenție sporită stării de sănătate a propriului copil. Mesajul acestuia vine in contextul in care, presedintele Klaus Iohannis a anuntat data inceperii scolii, adica 14 septembrie.

Acesta mai spune că în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, precum febră sau tuse, părinții sunt obligați sa nu îl lase la școala.

Prin această decizie, se va evita contaminarea și altor elevi, iar personalul de la școala va știi ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv.

Dacă se respectă regulile, în mod normal riscul trebuie să fie redus la maxim. Dar, aici este necesară colaborarea familiei, părinților. Dacă vezi că copilul are febră, tușește, strănută, nu-l trimiți la școală.

Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală ca școala să se întoarcă acasă și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a continuat șeful DSU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.